Site Overlay

4 идеи за екстравагатни портрети без лица

От толкова много снимки по празниците и “Усмихни се, завърти се насам, ела тук, застани така, клекни”, ми се прииска да мога да снимам по различен начин. Нуждата роди идеята и ето на – реших да ви предизвикам и вие да пробвате нещо различно, за това ще ви споделя 4 идеи за портрети без лица. Хареса ми и това, че чрез подобен тип портрети може да се разкаже история, да се разкрие повече дори за дадения човек, без дори да му се вижда лицето. 

Да, няма да се притеснявате за грим, дали след толкова шоколад лицето ви е съсипано, и дали бръчките ще се изгладят с обработка на снимките. Семпли, непринудени и различни кадри, които все пак предивзикват интерес и оставят въображението на свобода.

📸Аксесоар

Използвайте предмет, за да скриете лицето на човека, когото снимате. Никакви ограничения, никакви правила, всичко зависи от вас, вдъхновението ви, дадения момент, наличните предмети и антураж. Просто експериментирайте, а аз мога да ви подметна малко идеи, ако ви лиспват:

  • Книга
  • Букет/цветя
  • Косата на модела
  • Шапка
  • Ветрило
  • Чадър

Всичко, което ви допадне, пасва на вашата фото история и на модела ви – става! Ето и моите реализирани идеи:

📸Огледало

Интересен похват бих го нарекла и същевременно простичък и адски креативен. Може да постигнете впечатляваши кадри, използвайки едно обикновено огледало и подходящ ъгъл на снимане. Да не забравяме , че и обстановката в случая е важна,за да направите главозамайващи снимки. Това не ви ограничава нито да сте на закрито, нито на открито. Всичко е въпрос на идея, колко ви се експериментира и вашето въображение.

📸Кадриране

Снимайте модела си, така че лицето да остане извън кадър. Използвайте различни ъгли да застанете, различни пози, въпроса е да запазите загадъчността на човека, когото снимате. 

📸В гръб

Най-лесния начин да скриете лицето е да снимате човека в гръб 🙂 Много разпространено, не толкова креативно, но също може да се постигнат впечатляващи снимки и фото истории. Поради скучността на задачата, аз реших да направя кадрите малко по-екстравагантни и причудливи…да ви се струва нещо странно? Нещо наопаки? … Тези снимки определено предизвикаха както моето въображение, така и чувството за хумор на моя модел 😂🎬

💡Бонус идея: В движение

Тук уловката е да използвате по-бавен затвор на снимане, за да уловите движението, да се размаже лицето. Този призрачен ефект се постига, когато моделът ви по даден сигнал отмести главата си в момента на снимане, но се старае да запази останалата част от тялосто си неподвижна. Нищо сложно, но пък интересно.. и може би малко зловещо.

Надявам се идеите да са ви допаднали, да сте намерили вдъхновение и да го приложите. Впечатлете Инстаграм последователите си, разчупете Фейсбук профила си и не спирайте да търсите идеи, те са навсякъде!

Приятно снимане📸!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll Up