Site Overlay

Мързеливата Романтична Палачинка (МРП)

Или как МРП може да ви направи романтик…да, февруари е, почти 14ти. Ако все още не сте подготвили подходящ подарък за половинката си, аз ви предлагам нещо сладко, романтично и изключително простичко. Не е важно колко ще е скъп или голям подаръкът понякога, а какъв е жестът. 

Та, какво по-хубаво от това да събудите любимия човек с палачинка…но как така през седмицата ще станете да правите палачинки?! (Тази година 14ти февруари е в Петък) Те отнемат време, така е, за това аз ви предлагам Мързеливата Романтична Палачинка. Не е нужно от 4 сутринта да подгрявате котлона, всичко ще бъде готово за не повече от 30 минути, плюс сервирането. Бързо, лесно, вкусно … и носещо усмивки и добро настроение! 🙂

Необходими продукти

  • 2 яйца
  • 1 чаена чаша прясно мляко
  • 1 чаена чаша брашно
  • 1 щипка захар
  • 1 щипка сол
  • 1 пакетче ванилия
  • олио или масло (ако е олио – по-малко от половин чаена чаша; ако е масло – около 50гр)
Необходими продукти за м
ързелива романтична палачнинка за Свети Валентин
Необходими продукти

Начин на приготвяне:

За приготвянето на сместа за палачинки са ви необходими единствено купа, за да разбъркате продуктите и… бъркалка 🙂 Обещах да е лесно, дори постижимо за преди първото кафе сутринта! Преди всичко пуснете фурната да загрява на 180-200 градуса, горен и долен реотан.

  1. Счукайте яйцата в купата и ги разбъркайте до пухкавост;
  2. Добавете захарта, солта, ванилията, млякото, олиото/разтопеното масло и разбъркайте добре;
  3. Добавете брашното постепенно докато бъркате, за да не стане на бучки.

Когато получите хомогенна смес значи сте готови да печете палачинката си. Толкова бързо, че дори не сте сигурни дали фурната ви е загряла още…Подготвяме тавата – слагаме хартия за печене и я намазваме с мазнина, за да може после лесно да се отдели палачинката. Излейте получената смес върху хартията за печене и разстелете равномерно. 

Палачинката в суров вариант
Палачинката в суров вариант

Малко уточнение: Тавата, която използвам е тази, която е оригинална към фурната – голяма и квадратна. Така успявам да разстеля сместа на около половин сантиметър дебелина. Ако вашата е по-малка, намалете пропорциите, за да не стане прекалено дебела палачинката. Ако пък е по-голям съдът ви за печене – увеличете дозата на продуктите.

Пъхате във фурната и подготвяте всички вкуснотии, които имате план да завиете в палачинката. Имате около 15-20 минути печене, така че пускайте и кафемашината!

Аз често правя половината палачинка солена (със сирене), половината сладка (с домашно сладко или течен шоколад) и завивам. Въпрос на личен избор е какво ще изберете за плънка, а и какво обича любимия човек, за когото я правите все пак.

Палачинката с вече разстелената плънка
Палачинката с вече разстелената плънка
Вече завитата и готова за хапване мързелива палачинка
Вече завитата и готова за хапване мързелива палачинка

Надявам се тази лесна и вкусна рецепта да ви е полезна, приятна и да ви започне деня с усмивка. Обичайте се не само на Свети Валентин и гответе с любов не само тогава, а винаги, когато имате възможност. Обичайте се всеки ден!

Бон апети! 🙂

За малко да забравя, ако все пак имате време за една още по-романтична закуска за любимия човек, може да пробвате рецептата за Сладки сърца като вариант. А ако просто ви се хапва нещо вкусно, си изберете нещо от секцията “Вкусно”.

Scroll Up