Site Overlay

Лесна Закуска – Сладки Сърца

Февруари е месецът на любовта, уви, целият свят се настройва да е така. За добро или лошо романтиката навлиза навсякъде в ежедневието ни – подаръци, шоколадови бонбони, цветя и всичко, което може да е във формата на сърце се продава и рекламира. Дали това ви харесва или не, просто е факт. Според мен очарованието на любовта далеч не се крие във всичко това, а както винаги съм смятала – в малките неща и жестове. И този път в поредицата “Сладка Неделя” реших да ви споделя рецепта, за лесна закуска, която спокойно можем да наречем романтична, заради формата, в която се поднася, а именно – сърца.

И нека любовта (към вкусната храна) пламне сега!

Необходими Продукти

 • 3 яйца
 • 1 чаша прясно мляко
 • 1-2 хляба (трябва да е мек бял пухкав хляб, бих препоръчала този, който е за тостер)
 • 20-30гр масло
 • 1 банан
 • ½ шоколад по избор
 • Канела
 • Ванилия
 • 1 супена лъжица захар

Начин на Приготвяне

 1. Изрежете сърца с формички за сладки (сърца разбира се 🙂 ) от филиите хляб като внимавате да са само от меката част на хляба. Групирайте ги две по две и ги отделете настрана. Имайте предвид количеството филии хляб – за две порции аз използвам 1 хляб, но ако желаете да направите по-голямо количество, препоръчвам 2 хляба. Не се притеснявайте за останалите съставки – всичко е в същите пропорции.
 2. Сърцата ще си имат и пълнеж – начупете шоколада на кутийки и нарежете банана на тънки филийки. Комбинацията на шоколад с банан е класика, но може да изберете и друг пълнеж по ваш вкус (ягоди например).
 3. Сложете между всяка двойка сърчица малко банан и шоколад. Внимавайте да не ги препълните. След това всяка двойка сърчица запечатайте по краищата като притискате хляба и го смачквате. Ако сърцата са прекалено пълни е възможно краищата да се разлепят, за това не прекалявайте с плънката.
 4. Остана само да разбъркате сместа от яйцата и млякото. Към нея прибавете малко канела, супената лъжица захар и ванилия.
 5. Натопете всяко напълнено вече сърце в сместа и сложете да пържите в предварително загрят тиган, в който сте разтопили маслото. Внимателно обръщате сърцата след като от едната страна придобият златист цвят.

След като ги извадите от тигана и подредите в чиния, може да поръсите с пудра захар. Вкусни са както топли, така и студени. Прекрасен и лесен вариант да усмихнете себе си или любим човек с една по-закачлива Неделна закуска, та дори и романтична.

Сладка Неделя! А за повече подобни сладки изкушения можете просто да кликнете на нещо Вкусно.

Scroll Up