Site Overlay

Кръщене – Какво трябва да знаем за ритуала и тържеството?

Кръщението е светъл момент, който заслужава да бъде увековечен с красиви и незабравими снимки. Но освен това, какво още трябва да знаем за този важен ритуал?

Светото Кръщение е първото от седемте тайнства на Църквата, където човек приема Божието благословение. Той е символ на вярата и обещание за ново начало. За да се извърши ритуалът, са необходими някои задължителни атрибути.

Какво е необходимо за кръщенето?

Покани за кръстници и гости

Изберете покани, които да изразят вашето специално отношение към тези, които сте избрали за кръстници или към гостите, които ще присъстват на тържеството.

Дарове за църквата

Подгответе хавлиена кърпа, бутилка олио или зехтин, сапун, бутилка червено вино и ги дарете на свещеника.

Аксесоари за кръщене

Подберете красиво украсени свещи, кутийки за косичка и кръстче, шишенце за олио и други аксесоари, които да направят ритуала уникален.

Дрехи и обувки

Облечете новопокръстеното дете в бели или светли дрехи и обувки, символ на чистота и началото на новия му живот в Християнството.

И не забравяйте, атмосферата на събитието е от съществено значение. Украсете купела и ресторанта с цветя, воали, балони и други елементи в стила и темата на празника, за да създадете незабравима обстановка.

Светото Кръщение е един от най-светлите моменти във вярващия живот. Нека всеки елемент от този ритуал бъде планиран с любов и внимание, за да създадете незабравими спомени за цялото семейство, които с удоволствие ще запечатам в кадри!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll Up