Site Overlay

Продуктова Фотография Вкъщи

Лесно и бюджетно

Здравейте мили хора,

Създаването на продуктова фотография е част от магията на успешното продаване на продукта. Както често се казва, една снимка може да е колкото хиляди думи, та така и в представянето на вашите творения за продажба. Ако изработвате ръчно всякакви неща (от плетени играчки до торти и всякакви вкуснотии), знаимавате се с това да ги продавате, то знаете силата на добрата им снимка, за да привлекат погледа на евентуалния куповач.

Визуализирането в снимка на вашия продукт е важно, важно е и каква всъщност е самата снимка, и не, не е необходима само супер скъпа камера или осветление, или специални проспособления за направата на топ кадрите, а малко изобретателност и познание за светлината и как тя може да ви е най-добрия съюзник.

Какво ми е необходимо?

Източник на светлина.

Най-често, аз боравя с естествена светлина и използвам тази от прозорец/врата. Това обаче не означава, че не може да си включите лампа, която да освети сцената ви. Единственото което трябва да имате предвид изкуствената светлина е white balance на снимките, или с други думи, колко жълти стават снимките на нея и да настроите камерата така, че да показва реални цветове. Това е важно, когато продавате даден продукт, за да не остане изненадан/разочарован крайният потребител при покупка. Това обаче е поправимо и в следваща статия и видео ще ви разкажа как.

Поставям източника на светлина да ми е от едната страна на сцената, която ще заснемам, за да придобие продукта и кадъра дълбочина.

Рефлектор.

ТОва тук е малкият и всепознат трик, който използвам – от другата страна на продукта /сцената на заснемане поставям рефлектор. Той може да е специално закупен такъв, но може и да импровизирате. Все пак ви обещах да е лесно и бюджетно! Кухненското алуминиево фолио върши перфектна работа и когато не искам да търся къде съм прибрала рефлектора си, често прибягвам до него.

Ако алуминиевото фалио е твърде “лъскаво” и не постигате желания ефект, може да опитате с бял лист хартия или някаква бяла повърхност. Бялото отразява доста по-меко светлината и отново би запълнило част от вашите сенки в сцената, която снимате.

Ескпериментирайте и въртете рефлетора, насочвайте го, отдалечавайте, приближавайте, така ще усетите как може да играете със светлината и да я контролирате. Което пък ще видаде идеи и увереност в снимките ви.

Заключение.

Както обещах – лесно и бюджетно. Важно е да знаем как да боравим с наличното и да се възползваме от всякакъв вид приспособления в дома си. Така с простички неща може да постигнем прекрасни резултати!

Очаквайте и други интересни идейки от мен, а сега, отивайте и снимайте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll Up